2021-10-09 11:06:35• hírek • Szatmár.ro

Videós látványterven a Szatmárnémetit Óvárival összekapcsoló gyorsforgalmi út

Október 12-én, kedden immár huszadik alkalommal találkoznak majd az autópályákért felelős román-magyar munkacsoport tagjai – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Az ez alkalommal Szatmárnémetiben megszervezett találkozó központi témája az Óvári és Csenger között kialakításra kerülő határátkelő, illetve a magyarországi M49-es és a Szatmárnémeti-Óvári gyorsforgalmi út összekapcsolása lesz. Az eseményen a magyar és román hatóságok képviselői mellett részt vesznek majd a tervezők és a kivitelezők is. A megbeszélésen természetesen nem csak a Szatmár megyét érintő kérdések kerülnek majd szóba, a magyar fél ugyanis ismertetni fogja az M44-es gyorsforgalmi út kiépítésének jelenlegi stádiumát is. Az említett út Nyugat-Románia számára azért kiemelten fontos, mivel a távlati célok között szerepel, hogy az M44-es vezessen egészen a gyulai határátkelőig, s ezzel megkönnyítse az M5-ös autópályára tartó Arad és Bihar megyeiek helyzetét.
 


A Szatmárnémeti – Vetés – Óvári – Magyarország határa nyomvonalon haladó gyorsforgalmi út megvalósítása egyébként idén nyáron fontos állomásához érkezett: július 21-én lerakták a leendő óvári határátkelőt a szatmári körgyűrűvel összekötő szakasz első alapkövét. „A Szatmárnémeti – Vetés – Óvári gyorsforgalmi út M49-es gyorsforgalmi úttal való összekapcsolásáról szóló megvalósíthatósági tanulmányt és a műszaki kivitelezési tervet már aláírták, a következő időszakban az érintett földtulajdonosok beazonosítása fog megtörténni” – tájékoztatott akkor az ügy állásáról a megyei tanács.


A négysávos, 11 kilométer hosszú gyorsforgalmi út jelentős része, mintegy 80%-a Vetés község területén halad át, míg 20%-a Szatmárnémetihez fog tartozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: